BTK73.DK -

btk73.dk - Kolding - BordtennisKlub anno 1973

40-årige Mette er eneste bat-kvinde i bordtennisklubben

Oprettet: juni 1, 2013  
Kategori Nyheder fra BTK73

SOLO-PRÆSTATION: 40-årige Mette Jensen opfordrer andre kvinder til at gribe bat og bold.
Gennem fire år har hun været eneste kvinde blandt 25 mænd i bordtennisklubben BTK 73.

Af Kim Dahl Nielsen
Kom nu kvinder, grib battet og bolden.
Sådan lyder opfordringen fra 40-årige Mette Jensen fra Kolding, der gennem fire år har været den eneste kvindelige spiller blandt 25 mænd i Kolding-bordtennisklubben BTK 73.
“Jeg er den eneste kvinde i klubben. Vi bor i en stor by med 60.000 indbyggere. Kan det virkelig være rigtigt” spørger Mette Jensen undrende.

Formanden i klubben, Kaj Olsen, kan ikke forklare, hvorfor der ikke er flere kvinder i klubben. Blandt klubbens omkring 25 ungdomsspillere er der flere piger. Men ikke hos de voksne.
“Jeg ved ikke hvorfor det er sådan. I en klub som Kolding KFUM er der kvinder, der spiller bordtennis, og i Holsted har der altid været kvinder” fortæller han.
Mette Jensen har tidligere spillet bordtennis i skolen, og da hun for fire år siden greb battet og bolden under et højskoleophold, fortsatte hun og begyndte at spille i BTK 73.
“Jeg havde da regnet med, at der var et par kvinder i klubben. Det var der ikke, men det er ganske hyggeligt, selv om man kan blive lidt godmodigt mobbet, fordi man er kvinde” fortæller hun.
“Jeg har i hvert fald lært at tabe” tilføjer hun grinende om alle de drabelige dyster, hun har mod klubbens mænd.
Hun fortæller, at hun især spiller bordtennis, fordi det ikke er en holdsport, hvor man skal indrette sig efter alle andre. Det passer hende også godt, at det er en individuel sport, da hun arbejder på skiftehold på Danfoss.
“Og mandehørmen i klubben har hun for længst vænnet sig til.
“Bliver jeg ramt af en bold på kroppen, siger jeg måske “uh”. Det gør mænd ikke, og så får jeg en kommentar. Det er næsten lidt sex-chikane,” siger hun grinende.

Comments are closed.