BTK73.DK -

btk73.dk - Kolding - BordtennisKlub anno 1973

Åbent hus i BTK 73 for 60+

Oprettet: august 28, 2017  
Kategori Nyheder fra BTK73

BTK 73 bordtennis inviterer interesserede over 60 år til at komme og prøve bordtennis den 14/9 fra kl. o9.00 til 11.00. Bordtennis byder på masser af god motion, sjov, hygge og fællesskab, og det er nemt at komme i gang med at spille.

Masser af sjov og hygge, spændende spil med bat og bold, god træning af krop og sind samt nye venner og bekendte i et fedt fællesskab. Oplevelserne og fordelene er mange, når man spiller bordtennis – også hvis man er kommet lidt op i årene.

Derfor inviterer BTK 73 Bordtennis alle interesserede seniorer fra lokalområdet indenfor til at prøve kræfter med idrætten som en del af det landsdækkende BAT 60+-projekt, der er blevet til i et samarbejde mellem DGI Bordtennis og Dansk Bordtennis Union.

Målsætningen er at få flere seniorer til at gribe battet i de lokale klubber over hele landet, og netop bordtennis er faktisk en særdeles velegnet aktivitet, hvis man er kommet på den anden side af de 60 år.

”Bordtennis er et skægt spil, og som en ekstra gave får du trænet din balance og koordination, fordi bordtennis stiller krav til omgående reaktion. Det har betydning for din livskvalitet som +60’er. Samtidig er det let at variere spillet i tempo og intensitet,” fortæller Albert Gjedde, professor i neurobiologi og farmakologi ved Københavns Universitet.

BTK 73 Bordtennis inviterer nybegyndere som øvede ind
Det er ikke kun balance, koordination og reaktion, der styrkes og vedligeholdes, mens du spiller bordtennis. Hjernens planlægning og udøvelse af bevægelser bliver trænet samtidig med, at bordtennis er med til at hæmme fedme, aldersdiabetes og demens, ligesom idrætten har en skånsom virkning på hjerte og kar.

Med åbent hus-arrangementer den 14/9 gør BTK 73 Bordtennis en ekstra indsats for at lokale interesserede over 60 år – nybegyndere som øvede – kan stifte bekendtskab med bordtennis og alle de fordele, som idrætten byder på.

”Den seneste befolkningsprognose fra Danmarks Statistik viser, at der forventes komme over 100.000 flere over 60 år, og at mange af disse oplever et paradigmeskifte i form af større krav og ønske om bedre fysisk formåen selv i en høj alder. Det kan bordtennis gøre for dem,” fortæller Gert Jørgensen fra BAT 60+-udvalget.

”Det er en fantastisk idræt, hvis man har lidt skavanker, belastninger eller skader fra gamle dage. Der er ingen kropskontakt eller stor fysisk belastning. Det betyder dog ikke, at man ikke stadig kan få masser af sved på panden, konkurrence eller fællesskab,” fortsætter han.

Sådan kommer du i gang
Vil du prøve at spille bordtennis og være en del af sammenholdet i din lokale klub, så mød op til åbent hus i Idrætsbygningen, Brostræde 3-5,1.sal den 14/9 fra 09.00 til 11.00. Klubben stiller bat, bold, borde og andre faciliteter til rådighed, så du kun skal koncentrere dig om at have det sjovt med bordtennis.

Har du spørgsmål til arrangementet, er du velkommen til at kontakte Bue Thorsteinsson 40121949 eller på e-mail buethor@gmail.com hvor det er muligt at få yderligere oplysninger.

Yderligere information om BAT 60+
– DGI Bordtennis: https://www.dgi.dk/bat60
– Dansk Bordtennis Union: http://www.dbtu.dk/bat60

PRESSEKONTAKT

Gert Jørgensen, Bat 60+, DGI bordtennis, Tlf. 2735 5455, mayo@os.dk
Ole Hückelkamp, BAT60+, DBTU,Tlf. 2241 1417,ole.huckelkamp@force60.dk

Comments are closed.